Friday, July 2, 2010

Anugerah serta hadiah...

Hari Jumaat yang sungguh tenang,cuaca agak kelam pagi ini.Bersyukur seketika.Hari ini punya kesempatan untuk melunasi hutang award seterusnya.Alhamdulillah,syukran jazillan pada pemberi award,baru hari ini ana berkesempatan untuk menerimanya.

Award ini datangnya sekali lagi dari CIK ANN..terima kasih banyak-banyak ya..Ana cuba jawab tag anugerah ini..



Soklan: apa name blog anda n nape letak name tu
Nama blog adalah MUSAFIR ILMU..asbabnya kerana diri ini masih berpencarian mengembara, menjadi musafir di gelandangan ilmu.Gersang jiwa tanpa ilmu kiranya..


Soklan: apa name url blog n darimana dtg nya idea tu
url blog ini adalah http://ayam-jihad.blogspot.com/..idea ni datangnya dari nickname yang ana guna dalam ruang maya ini.Sebagai ayam-jihad.Kenapa ayam?Oh,sudah ana terangkan pada entri awal blog ini dulu.



Soklan: apa method dalam penulisan anda?
Gaya penulisan ana adalah lebih kepada ilmiah santai berkesamping hadis dan Al-Quran. Moga diberkati cara ini olehNya..



Soklan: pernah terasa nak hapuskan blog? sebab musababnye?
Tak pernah,sayang sangat sebab ini adalah medan menulis ana.Sangat mencintai bidang penulisan dalam blog ini.



Soklan: pernah ahli keluarga baca blog anda?
Baca kot..tak pernah tanya pun..hehe


Soklan: apa perasaan anda bila ada orang kata blog anda buruk sedangkan orang lain cakap blog anda cantik
Buruk dan cantik?Satu perkara yang subjektif,jadi terpulang pada penglihatan dan penilaian masing-masing.Setiap orang punya cita rasa yang berbeza,kalau semua sama tak berserilah dunia ini bukan?Tak ada perasaan pun,bersyukur dengan apa yang di kata =)


Soklan: bila blog anda diberanakkan?
September 2009.Tapi mula aktif kembali pada Mac 2010.



Soklan: siapa orang pertama yang tahu anda ade blog
Roomate ana..cik blur intan payung..hehe..sebab waktu buat ni ada kat bilik kolej.


Soklan: tag 13 orang
Sesiapa yang dijemput sudilah kiranya ambil award ini ya =)


Award seterusnya datang dari Kak Ummi Iman..terima kasih atas award ini meski baru kenal =)...Ini soalan yang perlu di jawab pula


1) Apa nama blog kamu dan kenapa letak nama itu?
Jawapan ada di atas tadi..


2) Jelaskan kenapa, bagaimana anda boleh dapat idea nak letak URL blog anda?
Jawapan juga ada di atas..


3) Bila blog anda mula beroperasi?
September 2009


4) siapa follower pertama anda?
tak ingat pula ni..asif ya..


5) Ucapan anda kepada si pemberi award
Terima kasih kak..Moga ukhwah kita berterusan ya =)


6) Tag 9 orang yang anda rasa patut dapat award istimewa ini

Ana cuba senaraikan ya..Harap sudi ambil award ini..

1. Hisyam Muhibbah
2. Bintun Sazali
3. Echah Mashuri
4. Noor Fatin
5. Kacamata
6. Nur Insan
7. Moon
8. Madihah87
9.Intanizani..

p/s : Hadiah untuk contest AKSARA PENCORAK HIDUPKU baru sampai pagi tadi.Alhamdulillah,terima kasih pakcik posmen dan tuan penganjur akh AZRAI AHMAD ZAMRI..


Ini hadiahnya..



Daripada penerima dan pemberi...



Ini isi dalam balutan kertas tadi.Dua buah buku,karya Ustaz Hasrizal ini ana sudah ada dalam koleksi tetapi buku dari pihak pemberi amat ana hargai,jadi koleksi twin..hehe..koleksi soal jawab Ustaz Zaharuddin ini ana memang ada niat nak membelinya.Tapi pihak pemberi telah menunaikan hasrat ini nampaknya.Syukran jazillan akh..sangat berharga ilmu dalam buku ini =)



15 comments:

echah mashuri on July 2, 2010 at 10:14 PM said...

suke2 dpt award:)

SuhaNa on July 2, 2010 at 11:18 PM said...

to echah..

syukran ya jenguk entri ni..ana tak sempat nak beritahu lagi..hehe =)

ejum on July 3, 2010 at 12:04 AM said...

thnks :) suka2

SuhaNa on July 3, 2010 at 12:08 AM said...

to ejum..

you're welcome~

intan izani on July 3, 2010 at 2:49 AM said...

mekaseh ana..
;p

SuhaNa on July 3, 2010 at 4:03 AM said...

to intan izani..

sama-sama =)

Hisyam Muhibah on July 3, 2010 at 7:15 AM said...

Salam... ohh shukran a'ziman sebab bagi award.. no. 1 pulak dalam senarai tu.. saya ambik kemudian ye.. sebab pai Sabtu ni ada program sikit..

Teruskan menulis berkongsi ilmu dan berdakwah..

SuhaNa on July 3, 2010 at 12:02 PM said...

to Hisyam Muhibah..

Afwan akh...insyAllah anda murabbi ana seterusnya... =)

echah mashuri on July 4, 2010 at 4:08 PM said...

mekasih kak ana:)
nnti ad mase echah updte

Bintun Sazali on July 4, 2010 at 4:17 PM said...

subhanallah.itu ye hadiahnya kak??best2!!!...^^

tahniah ye!

p/s:syukran for this award..:)..ada masa nanti sy ambil..

SuhaNa on July 4, 2010 at 5:05 PM said...

to echah..

sama-sama =)

to Bintun Sazali...

ya,itu hadiahnya.Bersyukur dengan ilmu di dalam buku tersebut. Terima kasih ya =)

Azrai Ahmad Zamri on July 24, 2010 at 8:31 PM said...

salam ziarah..
alhamdulillah, hadiah tu telah selamat tiba..maaf andai terlewat.. 0ic, da ada yer buku tulisan ust hasrizal tu..takpe la, maybe ley dikongsi or dihadiahkan kembali
kepada sesiapa yG sesuai =)

Hisyam Muhibah on July 30, 2010 at 4:03 PM said...

ok.. award ni sudah saya ambil dan letak dalam blog saya.. better late than never..

SuhaNa on April 5, 2011 at 7:17 PM said...

to Azrai Ahmad Zamri :

InsyAllah, menjadi koleksi,mungkin orang lain berkesempatan untuk membacanya pula.

to Hisyam Muhibah :

Okey ^^

Cara Mengatasi Saluran WC yang mampet on November 29, 2016 at 9:35 AM said...

wih sangat bagus gan info nya
saya sangat suka terimakasih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
 

About

MUSAFIR ILMU Copyright © 2009 Template is Designed by Islamic Wallpers